Over ons…

Togo, het land:

Togo is een land met een kustlijn van slechts 56 kilometer aan de baai van Benin in het zuiden, maar met een lengte van ongeveer 460 kilometer tot aan de noordelijke grens met Burkina Faso, is het groene Togo quasi dubbel zo groot als België. In het oosten ligt het grotere Ghana, in het westen Benin.

Na ontdekking door Portugezen, Spanjaarden, Nederlanders en Denen die er handelsroutes ontwikkelden, werd het een Duits protectoraat tot aan de Wereldoorlogen en riep het uiteindelijk de onafhankelijkheid uit het in 1960. Het land wordt sindsdien door verschillende presidenten geleid, waarin Etienne Eyadéma een hoofdrol vertolkte gedurende 38 jaar en zijn zoon Faure nu aan de macht is.

Ontstaan VZW:

Na eerder toevallige omzwervingen in Afrika (vraag er voorzitter Eric De Bisschop alles over, want het is een prachtig verhaal) werd Eric’s feitelijke vereniging uit 2005 omgedoopt tot “A Future For Togo” en verkreeg zij de status van Belgische VZW in 2007.

In de tiental jaren die daarop volgden, realiseerde A Future For Togo heel wat projecten, waarvan je een groot deel terug kan vinden op deze website: Het weeshuis, de school, een boerderij, om er hier maar enkele kort te vermelden.

Vervolgens, in 2017, werd het tijd om de VZW naar een hoger niveau te tillen met een brede basis aan enthousiaste medewerkers. Om dit te accentueren werd ook besloten om de VZW in een fris, dynamisch jasje te steken met een nieuwe naam, Togo2050, en een dynamische website waarop we jullie regelmatig nieuwtjes kunnen bezorgen over lopende projecten en uiteraard ook over de kinderen zelf en hoe zij samen met ons bouwen aan hun toekomst.

Onze missie:

Togo2050 bouwt verder op de basis gelegd door A Future For Togo in haar thuisbasis Tsevié, op 35km van de hoofdstad Lomé.

Onze missie blijft:

  • Een weeshuis en voedsel voor 250 kinderen
  • Een terrein van 15 hectare
  • Een landbouwexploitatie met eigen vee en beplanting Een school voor kinderen van alle leeftijden
  • Een medisch centrum voor de beste zorgen
  • Een watervoorziening voor drinkbaar water
  • Een sportterrein voor fysieke en mentale ontplooiing