Door de ogen van Erik: WinterBBQ

Het was een gezellige bedoening op onze eerste winter-barbecue…

De voorbereidingen begonnen reeds vroeg in de ochtend. Tafels dienden gedekt te worden, groenten gewassen en voorbereid. Aardappels werden zorgvuldig onder handen genomen en met veel spierkracht (en een professionele mixer) tot puree verwerkt. De vele helpende handen, Ann & Martine, Didier, Jens & Kelly, maakten er onder voorzitter Eric echter licht en vrolijk werk van.

Ruim voor het middaguur kwam onze braadspecialist Henk toe met zijn barbecue-aanhangwagen (wat een fantastische installatie heeft die man!) en werden gemarineerde kip- en rundslapjes, maar ook buikspek en worstjes klaargezet. Henk had, ondanks het gure weer, in geen tijd z’n installatie op temperatuur en was samen met zijn assistent Jorgen klaar om de eerste gasten te ontvangen.

De eerste lege magen dienden zich dan ook graag kort na de middag reeds aan en werden door meester-schepper-van-dienst, Didier, van een lekker bordje soep en brood voorzien.

Didier, het was een waar genoegen je aan het werk te zien toen voorzitter Eric ongezien je pollepel had vervangen door een schuimspaan! De grote glimlach waarmee je dat opving, bracht ambiance in de hele zaal!

Ondertussen was de hele familie Goedbloed druk doende met het verkopen van drank- en eetbonnen: Een glaasje cava of wijn, een biertje of wat frisdrank voor Bob… Wouter en de andere medewerkers van De Kalvaar, samen met de familie Oris zorgden, ondanks de kille, regenachtige dag buiten, dat er binnen een warme gezelligheid heerste.

Achter het buffet zorgden Tim en zus Nicky ervoor dat eenieder aanwezig zich kon tegoed doen aan wat keuken en barbecue bereid hadden. En Tim, tevens de fotograaf van de dag, deed dat (gelukkig maar) allemaal zonder puree op de lens van z’n camera te krijgen! Zijn foto’s zie je trouwens in de galerij onderin.

Een culinair geslaagde middag ging stilaan over in aangenaam gekeuvel onder vrienden en kennissen.

Voorzitter Eric zette tenslotte de kers op de taart met een lekker dessertje… maar dan zonder kersen, en zonder taart, maar wel met pannenkoeken! Voor wie nog een plaatsje had, was dat het ideale vullertje. Koffietje erbij, top!

Met plezier noem ik deze namiddag een geslaagd evenement!

Met dank aan al onze gasten: ik hoop dat het gesmaakt heeft. Aan alle medewerkers (hopelijk ben ik niemand vergeten): bedankt voor de toffe namiddag, ik heb me schitterend geamuseerd!

Mooist van al: deze leuke namiddag voor ons allen draagt bij aan nog meer leuke dagen voor die vele dankbare harten in Togo.

Tot weldra,

Erik, namens het Togo2050-team.